• webcube
  • No Comments

Vizită la laboratoare de testare a unor noi produse de mobilier în timpul misiunii economice din Croația, aprilie 2017

 

În perioada 24-26 aprilie 2017, Cluster Mobilier Transilvan, în parteneriat cu Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca (în calitate de organizație Enterprise Europe Network), au organizat o misiune economică în Croația, având următoarele obiective: dezvoltare de parteneriate strategice, schimb de experiență și inițierea unor propuneri comune de proiecte.

Delegația clusterului a fost condusă de către directorul general și a avut în componență reprezentanți a 3 companii, 2 universități și 2 institute de cercetare.

În data de 24 aprilie misiunea a debutat cu o vizită de lucru la Universitatea din Zagreb, Facultatea de Silvicultură (vizitarea unor laboratoare pentru dezvoltarea și testarea de noi produse în industria mobilei), și a continuat cu întâlniri Business 2 Business.

Foto: Universitatea din Zagreb, Facultatea de Silvicultură

În cea de a doua zi, parte din delegația clusterului a fost invitată și a participat la 2 Priority Areas Cross-fertilization Workshop, începând cu ora 09:00 (Conference Hall, în Vukovar-Srijem Country). Evenimentul a fost organizat de Steinbeis-Europa-Zentrum în parteneriat cu EKO-SUSTAV Ltd și Competence Centre (Vukovar, Croația).

Obiectivul participării l-a reprezentat deschiderea unor noi perspective referitoare la dezvoltarea de parteneriate strategice, schimb de experiență și propuneri comune de proiecte. Au fost prezenți 40 de reprezentanți din partea autorităților publice, organizațiilor de cercetare, IMM-urilor, precum și din partea organizațiilor suport pentru mediul de afaceri și clustere (Business Support Organisations & Clusters) din Regiunea Dunării.

Foto: Participare 2nd Priority Areas Cross-fertilization Workshop

Ulterior, s-a continuat schimbul de experiență în vizită la cel mai mare producător de mobilier din lemn masiv din Croația (Spačva) și la alți membri ai clusterului partener (Intrex – La Casa și Efektiv).

Activitățile s-au desfășurat pentru:

Animarea clusterului în scopul facilitării colaborării, schimbului de informații și furnizarea, precum și direcționarea, de servicii specializate și personalizate de sprijin pentru întreprinderi;
Promovarea clusterului pentru a spori participarea unor noi întreprinderi sau organizații și pentru a beneficia de o mai mare vizibilitate;
Stabilirea de contacte, precum și susținerea cooperării transnaționale.

Leave a Reply