• webcube
  • No Comments

Transylvanian Clusters International Conference – ediția a cincea!

În perioada 18-20 septembrie, urmează să se desfășoare la Cluj-Napoca Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania (TCIC), ediția a V-a. Prin acest eveniment, Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord continuă să asigure accesul mediului economic local la cele mai actuale studii, tehnologii, practici și tendințe din industriile de top.

Transylvanian Clusters International Conference urmărește inovarea și promovează colaborarea interdisciplinară și transfrontalieră. Schimburile de idei din cadrul evenimentului pot accelera dezvoltarea parteneriatelor de business. Consorțiul este format din asociații ce reprezintă sectoarele cu cel mai mare succes în regiune:  Cluster Mobilier Transilvan, Transilvania IT Cluster, Agro Transilvania Cluster, Transylvania Energy Cluster – TREC și Clusterul de Industrii Creative Transilvania.

Dicționarul colaborării – cluster, consorțiu, ecosistem, proiecte comune:
Consorțiul clusterelor funcționează ca un ecosistem, implementând numeroase proiecte în parteneriat, între care și Transylvanian Clusters International Conference. Alte două proiecte comune de succes au fost “România inteligentă” și “Partener StartUp”.

Clujul ar putea avea unul dintre cele mai rare lucruri din lume: un supercluster!
Proiectele comune înseamnă angajamente comune, iar aceste angajamente sunt considerate a fi principala provocare pentru 90% dintre grupurile care își propun să facă tranziția de la ecosisteme la superclustere (potrivit unui studiu independent realizat de Engage|Innovate). Superclusterele sunt considerate forme de organizare capabile să pună în comun resursele necesare pentru a rezolva cele mai mari provocări ale planetei, contribuind semnificativ la un viitor prosper. La nivel mondial sunt 7.000 de clustere, dintre care 3.000 în Uniunea Europeană. Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord are datele necesare spre a deveni un supercluster.

Programul conferinței:
Ediția a cincea a conferinței Transylvanian Clusters International se desfășoară între 18 și 20 septembrie, la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, din Cluj Innovation Park, ca o adevărată platformă de conectare pentru mii de specialiști din Europa, Asia, SUA și Africa, în domeniile IT, mobilă, agrofood, energie, industrii creative. Tema acestei ediții este dedicată ecosistemelor create de clustere – cum funcționează, cui se adresează, cum pot stimula inovarea și cum pot oferi susținere pentru afaceri aflate la început de drum.
Conferința clusterelor a fost creată pentru a facilita accesul la cunoștințe de specialitate și exemple de succes, direct de la sursă.

Participare:
Participanții pot discuta liber cu specialiști de top, veniți ca speakeri, pot face schimb de bune practici și idei, pot afla despre tendințele pieței, produse și servicii noi. Participanții la conferință vor putea alege secțiunile care li se potrivesc cel mai mult, în funcție de domeniile lor de activitate:

  • Cei din industrii creative (și nu numai) vor putea dezbate despre provocările prezente și modalități optime de a le depăși, alături de specialiști care au implementat cu succes zeci de proiecte;
  • Cei din domeniul agro-alimentar pot afla direct de la reprezentanții sectorului IT despre folosirea datelor pentru o agricultură 4.0;
  • Cei din IT pot avansa colaborarea trans-sectorială în era digitală;
  • Cei din domeniul energetic sunt invitați să repună în discuție noi posibilități de accesare a resurselor regenerabile;
  • Cei din industria lemnului și mobilierului pot identifica paradigme de eficientizare a colaborării, prin abordări și instrumente practice de ultimă generație.

Alături de dimensiunea conceptuală și de bune practici, participanții sunt încurajați să identifice potențiali parteneri de afaceri sau clienți, transformând schimbul de idei într-o relație economică.

Membrii clusterelor pot participa gratuit, pe bază de rezervare:

Participarea la conferință este gratuită pentru membri ai clusterelor care solicită din timp invitația de la clusterul din care fac parte, prin acest formular: bit.ly/2ZPXnEJ. Înregistrarea participanților se face online, atât pentru cei din clustere, cât și pentru ceilalți care sunt interesați: transylvanianclusters.ro/registration-nm/

Platforma de matchmaking pentru întâlnirile față în față ce vor avea loc în 20 septembrie este disponibilă pentru participanți la conferință ce doresc să își  programeze întâlniri cu potențiali parteneri de afaceri: tcic2019.b2match.io/
Pentru a ține pasul cu noutățile despre conferință, aveți la dispoziție și pagina de social media: www.facebook.com/clustersconference/

Magmob este partener media al evenimentului Transylvanian Clusters International Conference.

Articol preluat de pe magmob.ro

autor: Andreea Chiru

Leave a Reply