• webcube
  • No Comments

Împreună mai puternici – parteneriat cu Asociația Clubul Român de Mobilă

Sectorul de referință al polului de competitivitate este cel al industriei prelucrării lemnului și producției de mobilă. Încă de la înființare, Cluster Mobilier Transilvan a urmărit să stabilească relații de colaborare care să susțină dezvoltarea și consolidarea lui economică pe termen mediu și lung.

În interiorul clusterului s-au stabilit strânse relații de colaborare pe lanțul valoric al producției de mobilier, astfel clusterul, ca și entitate asociativă are capacitatea de a furniza produse dintre cele mai diversificate, începând cu materii prime brute și până la mobilier cu grad înalt de finisare, cu design modern ce înglobează tehnologii de ultimă oră și nu în ultimul rând accesorii dintre cele mai variate.

Conștientizând importanța scăderii costurilor generate de externalizare în fiecare etapă a fluxului tehnologic pentru producția mobilierului, și profitând de oportunitățile de finanțare din partea uniunii europene pentru înființarea unei structuri asociative, firmele producătoare de materii prime pentru industria mobilierului din lemn, firme producătoare de accesorii din mase plastice pentru mobilier, firme direct producătoare de mobilier și accesorii, precum și entități din sectorul de cercetare-dezvoltare au intensificat raporturile de colaborare și depun eforturi continue pentru atragerea de noi membrii cu diferite obiecte de activitate astfel încât să se ajungă la o structură robustă și să se creeze premisele dezvoltării durabile a clusterului.

Un beneficiu major al firmelor membre în cluster derivă din puterea de negociere sporită a asociației, în comparație cu cea a fiecărei firme membre luate separat. Prin urmare în anul 2013 clusterul a semnat un acord de parteneriat cu Clubul Român de Mobilă în vederea realizării de activități de interes comun.

Dintre cele mai recente acțiuni desfășurate în vederea reducerii costurilor prin negocieri comune este cea de reducere a costurilor cu combustibilul, beneficiu care a putut fi obținut prin parteneriatul cu Asociația Clubului Român de Mobilă . Prin acest parteneriat s-au obținut reduceri semnificative ale costurilor cu combustibilul, prin semnarea unui contract colectiv cu un important furnizor de produse petroliere, de care beneficiază fiecare dintre cele două structuri. Pe lângă reducerea de costuri, clusterul a obținut și termene de plată preferențiale pentru membrii săi, mai exact 30 de zile de la dată facturării, termen care are un impact pozitiv semnificativ asupra cash-flow-ului fiecărui consumator, dar și carduri de monitorizare consum gratuite.

Din luna martie, când a fost stabilit parteneriatul și până în prezent s-a ajuns la un număr total de 51 de participanți și datorită volumului achiziționat, fiecare membru a beneficiat de o reducere la fiecare litru achiziționat.

Ca urmare a succesului acestei colaborări, în prezent  se derulează campania “Unde’s mulți factura… scade și beneficiile cresc!” Prin această colaborare costurile aferente serviciilor de curierat se reduc semnificativ datorită cumulării comenzilor cu cele ale firmelor participante la program. Pe lângă aceste beneficii, datorită acestui parteneriat s-au obținut și alte beneficii, cum ar fi: servicii suplimentare netaxabile, reducerea restricțiilor de greutate, servicii de curierat cu ambalaj inclus în regim expres pe întreg teritoriul României.

Leave a Reply