• webcube
  • No Comments

Clustere cu firme de 18.000 angajați semnează protocol la Cluj ca să se ajute reciproc

Cele mai importante clustere din Ardealul de Nord s-au asociat într-un consorțiu ca să aibă mai multă putere, și au semnat protocol de colaborare la Cluj.

Clusterele – structurile asociative formate din firme din același domeniu de activitate – acoperă sectoare dintre cele mai diverse: tehnologia informației, agricultură, mobilă, energie regenerabilă sau chiar life style. Reprezentanții acestora au semnat la Cluj un protocol de colaborare prin care vor să facă un consorțiu care să le ajute să devină mai vizibile. Între alte decizii luate cu ocazia semnării protocolului e ca aceste clustere să devină mai active – să ia periodic decizii – și să le facă publice. De exemplu pentru anul viitor acestea vor să inițieze politici publice care să reglementeze activitatea clusterelor, să se promoveze cu acțiuni comune și să susțină proiecte trans-sectoriale.

Semnatarii protocolului de colaborare sunt Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTechTransilvania Cluster, Cluster Trec, Cluster Gusturi Transilvane și Transilvania LifeStyle Cluster. În total acestea reprezintă interesele a 258 de entități, atât din mediul economic, de cercetare și inovare, cât și din cel instituțional, cu 18.000 de angajați și afaceri de 1,3 miliarde de euro.

Articol preluat de pe actualdecluj.ro

Leave a Reply