• webcube
  • No Comments

Cluster Mobilier Transilvan, promovat la Köln

Cluster Mobilier Transilvan a participat la cel mai important eveniment din Europa dedicat domeniului office design, organizat la Köln, Germania, în perioada 21 – 25 octombrie. Delegația clusterului clujean a fost una deosebit de consistentă: 20 de reprezentanți ai companiilor S.C Antares Romania S.R.L, S.C Salice Comprod S.R.L, S.C Ax Perpetuum S.R.L, S.C Marlex Impex S.R.L, S.C Trend Furniture S.R.L, S.C. Promtinter Expert S.R.L, S.C Smart Furniture S.R.L, S.C JRD Industries S.R.L, S.C AB Concret S.R.L și S.C Proeli Concept S.R.L.

„Obiectivele acestei participări au fost acumularea de know-how, stabilirea de contacte cu reprezentanții unor companii de prestigiu internațional din domeniu, precum și schimburi de opinii cu reprezentanții industriei europene de profil”, a declarat Cristina Dobrescu, manager proiect Cluster Mobilier Transilvan. De asemenea, au fost create premisele unor parteneriate viitoare între membrii Cluster Mobilier Transilvan și o serie de mari companii europene din domeniul producției de mobilier.

Participarea la târgul din Köln face parte din activitățile cuprinse în proiectul cu titlul „Consolidarea și dezvoltarea durabilă a Cluster Mobilier Transilvan”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Obiectivul general al proiectului este crearea și consolidarea premiselor de dezvoltare durabilă a Cluster Mobilier Transilvan până în anul 2015, prin activități de management și marketing performante.

La târgul din Köln au participat peste 600 de companii din peste 40 de țări, reunite într-un spațiu expozițional de aproximativ 105.000 de metri pătrați. Principalii producători europeni și-au prezentat inovațiile în domenii precum producția de mobilier, de podele, în acustică, sisteme de iluminat și sisteme media.

Cluster Mobilier Transilvan, fondat în 2012, este o structură care reunește producători de mobilier, actori instituționali din domeniul cercetării-dezvoltării-inovării, instituții publice, precum și entități catalizatoare și de sprijin. Clusterul clujean oferă șansa relansării industriei de producție a mobilierului, precum și a activităților conexe sau subsecvente acesteia, în așa fel încât producătorii membri ai acestei structuri să poată deveni competitori de succes pe piața globală.

Articol preluat de pe  transilvaniareporter.ro

Leave a Reply