• webcube
  • No Comments

Transylvanian Furniture Cluster – The path from emergent to innovative cluster

Povestea Cluster Mobilier Transilvan începe în 2012, într-un context economic neprietenos. Cluster-ul este situat în Cluj-Napoca și reunește membri din industria mobilei, RDI, proiectare și consultanță din regiunea Nord-Vest a României.

Chiar dacă conceptul de cluster este bine cunoscut și foarte apreciat în întreaga lume, în România situația era diferită în momentul înființării. Cu foarte puțini oameni conștienți de beneficiile unei mari asociații bazate pe lanțul valoric, am reușit să adunăm un număr de 15 producători de mobilă din Transilvania și să inițiem acțiuni comune pentru a îmbunătăți colaborarea noastră și pentru a demonstra că conceptul de clusterul poate fi aplicat cu succes chiar și în România.

Un factor important de dezvoltare a clusterului a fost finanțarea UE, care ne-a ajutat să formăm și să menținem o echipă de management profesională și cu experiență, să dezvoltăm continuu serviciile noastre și să creștem reprezentativitatea regională și națională a clusterului.

Datorită unei cantități uriașe de muncă, astăzi, clusterul are peste 35 de membri productivi cu capacitatea de a oferi soluții complete de amenajare și design interior pentru clienți diverși. De asemenea, am reușit să parcurgem calea de la cluster emergent la unul inovator.

Am avut grijă de competitivitatea membrilor din punct de vedere tehnologic; în ultimii doi ani, am strâns și am investit peste 12 milioane de euro din fonduri europene în echipamente moderne, de aceea vă putem asigura că fabricile noastre de mobilă au un nivel înalt de tehnologizare, gata să concureze cu fiecare fabrică modernă din oriunde în Europa sau în lume.

Următorul pas, după investiții masive, a fost internaționalizare a clusterului, prin urmare am obținut o experiență solidă în furnizarea de soluții complete de mobilier ca cluster. Indiferent de ce formă de parteneriat de afaceri derulăm, putem garanta un raport rezonabil în ceea ce privește calitate-preț, flexibilitate și fidelitate tuturor clienților noștri.

Pentru a oferi o experiență de afaceri excelentă clienților noștri, pe lângă soluții complete de mobilier, creăm o echipă de înaltă calificare la export și o procedură inteligentă pentru fabricarea și controlul calității. Prin urmare, putem ajuta clienții să economisească timp, energie și bani și să fim siguri că totul este exact așa cum își doresc. În concluzie, noi, prin intermediul membrilor noștri, putem oferi o calitate excelentă în domeniul mobilierului și un raport excelent de calitate-preț, flexibilitate și fidelitate.

Articol preluat de pe www.business-vip.ro

Leave a Reply