• webcube
  • No Comments

Dan Pitic, proprietar Ax Perpetuum, furnizor de amenajări interioare: Problemele financiare se transmit viral, exact la fel ca virusul. Vom ajunge într-o pandemie economică

Oprirea activității companiilor din România din sectoare-cheie ale economiei va duce la o criză la fel de mare precum cea de ordin sanitar din acest moment, pandemia de coronavirus, este de părere antreprenorul Dan Pitic, cel care controlează producătorul şi distribuitorul de articole pentru amenajări interioare şi exterioare Ax Perpetuum Impex din Cluj-Napoca.

„Vorbim despre un lanț pe care problemele financiare se transmit viral, exact la fel ca virusul. Eu cred că într-un interval de timp de la 7 la 15 zile începând de acum, se va ajunge la o incapacitate generalizată de plată și vom ajunge într-o pandemie economică. Toate firmele mici care nu știu cum să gestioneze o situație precum cea prin care trecem acum sunt exact la fel de vulnerabile precum persoanele de peste 65 de ani și ar trebui să avem grijă de ele”, spune Dan Pitic.

El este acționar şi în cadrul producătorului de mase plastice Napochim, unde deține, prin intermediul Ax Perpetuum Impex, circa 25% din acțiuni. Ax Perpetuum Impex este acționar şi în firma Smart Furniture SRL (20% din părţi sociale), care deține circa 52% din acțiunile Napochim (NACH). Napochim are și o divizie de proiecte imobiliare, numită Napochim Imobiliare (NCHI). Ax Perpetuum Impex are circa 77% din acțiunile Napochim Imobiliare.

Dan Pitic a preluat anul trecut, în sistem de franciză, trei magazine de materiale de construcții Ambient – din Cluj-Napoca, Alba-Iulia și Blaj, companie fondată de Ioan Ciolan. Aceste unități și-au suspendat activitatea din cauza pandemiei.

„În ceea ce privește Ax Perpetuum, acolo vânzările au fost în creștere. Paradoxal, vânzările din martie 2020 au fost consistent mai mari decât cele din martie 2019, cu circa 40%. Trendul începutului de an era foarte bun. De luni însă, simțim o decelerare a vânzărilor, dar continuăm livrările”, spune Dan Pitic.

Articol preluat de pe zf.ro

autor: Alina-Elena Vasiliu

Leave a Reply