• webcube
  • No Comments

Custom Design la Culturepreneurs 20/21

În programul Culturepreneurs 20/21, Cluster Mobilier Transilvan organizează un modul dedicat celor pasionați de design și prototipare, trainer fiind Levente Denes, manager al departamentului de cercetare-dezvoltare-inovare din CMT și conducătorul departamentului de cercetare Wood Based Products and Technologies de la Universitatea din Sopron, Ungaria.

Despre Cluster Mobilier Transilvan

Cluster Mobilier Transilvan (CMT) este o structură asociativă cu 85 de entități afiliate cu statut de membru, printre care firme producătoare de mobilă, universități, instituții de cercetare, instituții publice, entități catalizatoare și de suport.

CMT a fost înființat în 2012, iar din 2017 a primit certificarea cu eticheta GOLD, cea mai înaltă recunoaștere oferită de European Secretariat for Cluster Analysis ESCA, fiind primul cluster din România care să primească această recunoaștere pentru excelență în management.

CMT promovează inovarea, spiritul antreprenorial, transferabilitatea și încrederea reciprocă, ca elemente cheie pentru creșterea competitivității. Încă de la apariție, clusterul și-a asumat misiunea de a dezvolta și consolida propriul lanț de valoare în industria mobilei și prelucrării lemnului, prin facilitarea accesului la resurse, stimularea activităților de cercetare-dezvoltare-inovare și conturarea unor standarde comune.

Levente Denes, trainer din partea CMT, ne răspunde la câteva întrebări despre modulul pregătit.

Care este modulul pe care îl veți organiza în cadrul Culturepreneurs 20/21?

Cluster Mobilier Transilvan organizează, în cadrul programului Culturepreneurs 20/21, un modul de dezvoltare de produse individualizate – Custom Design.

Care ar fi 5 lucruri cu care vor rămâne participanții la modul?

În primul rând vor cunoaște procesul complet al dezvoltării și inovării produselor, precum și metodele și tehnicile actuale, moderne folosite în domeniu.

Apoi, vor afla despre tendințele și cerințele noi pentru dezvoltarea de produse, cum este proiectarea sustenabilă.

Un avantaj al modulului este că participanții vor avea posibilitatea de a pune în practică, printr-un proiect implementat propriu-zis, cunoștințele teoretice pe care le vor dobândi. Partea practică are o pondere de 60% din modul și va fi parte integrantă a acestuia.

Tot ceea ce înseamnă parte practică se va desfășura, pe durata modulului, în laboratoare dotate cu echipamente moderne, astfel fiind posibilă realizarea și testarea prototipurilor create folosind scanner și imprimare 3D, iar procesul de testare a rezistenței și durabilității produselor va putea fi făcut în laboratoare, conform standardelor în vigoare.

Acest modul oferă și șansa dezvoltării de soft skills, pentru că participanții vor lucre în echipe mici, ceea ce îi va ajuta să îmbunătățească abilitățile personale de relaționare, comunicare, rezolvare de probleme, gândire critică, creativitate.

Cum ai descrie participantul ideal la programul Culturepreneurs 20/21?

Ar fi o persoană cu cunoștințe de bază în proiectare și/sau tehnologie, o persoană creativă, cu gândire deschisă, capabilă să lucreze în echipă, o persoană pasionată de dezvoltarea unor produse inovatoare și dornică să contribuie la creșterea competitivității.

Află mai multe despre programul Culturepreneurs 20/21.

Leave a Reply