Centrul Cultural Clujean a organizat în 6 martie, la Cinema Arta, întâlnirea Adunării Generale a Membrilor Asociației – organizații și instituții culturale, universități, cluburi și clustere de afaceri, asociații ale societății civile, administrația locală și regională.
Cu acest prilej au fost aprobate raportul de activitate pentru 2019, planificarea anului 2020 și adeziunile la Centrul Cultural Clujean a zece noi organizații, numărul total al membrilor Centrului ajungând astfel la 104. Cei mai noi membri ai Centrului Cultural Clujean sunt asociațiile Young Actions and Abstractions (Aici Acolo Pop Up Gallery), Cercul Întreg, Fascinația Meșteșugului, Magic Puppet, Perennis (Transylvania Opera Academy), Silver Screen (MATCA artspace), Asociația Studenților de la Universitatea de Artă și Design (ASUAD), Support Your Local Artist, Clusterul Mobilier Transilvan și Observatorul Român de Sănătate. Lista completă a membrilor Centrului, raportul de activitate pentru anul 2019 și planificarea anului 2020 pot fi consultate la adresa web www.cccluj.ro/documente.
„Consolidarea este pentru noi cuvântul cheie al anului 2020. După șase ani de dezbatere, cercetare și planificare, în iulie 2018 am trecut la implementarea efectivă, iar în doi ani am reușit să mărim echipa la 22 de persoane și bugetul anual la circa 2 milioane de euro, majoritatea provenind din fonduri europene și finanțări private care acoperă integral costurile administrative și salariale ale organizației. Intrăm acum într-o nouă eră, a consolidării, a așezării, când Centrul poate prioritiza programul cultural, mecanismele de implicare a membrilor și comunității, precum și creșterea vizibilității pentru temele și proiectele noastre”, declară Ștefan Teișanu, directorul Centrului Cultural Clujean.
Adunarea Generală a Membrilor a aprobat calendarul de activități pentru anul în curs, care poate fi consultat în documentul de planificare validat în cadrul ședinței și publicat pe site-ul Centrului. De asemenea, a fost aprobat proiectul de buget pentru 2020, cu o valoare de aproape 2 milioane de euro, din care 58% provin din fonduri europene, câte aproximativ 7% din finanțări private, fonduri naționale și cotizații, iar 25% fiind aportul așteptat de la nivel local.
La nivelul programului, prioritate vor avea activitățile de dezvoltare a sectorului cultural, de cercetare și de dezvoltare de politici în domeniul culturii. Rarița Zbranca, director de program al Centrului, a subliniat că una dintre temele prioritare ale anului va fi relația dintre artă și starea de bine, temă inclusă și în noua agendă culturală a Uniunii Europene.
Din punct de vedere al dezvoltării de infrastructură pentru sectorul cultural, prioritățile Centrului sunt inaugurarea Hubului Culturepreneurs la CREIC (Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative) și demararea pregătirilor formale pentru transformarea fostei garnizoane militare de pe Bulevardul 21 decembrie într-un centru de resurse pentru sectorul cultural. Ambele proiecte sunt realizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Dintre membrii și partenerii Centrului, mai multe organizații și-au prezentat, de asemenea, activitatea și obiectivele pentru anul în curs. Acestea sunt Institutul Francez, Create.Act.Enjoy, Teatrul Puck, Cinema Arta și Fundația Botnar.
Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare urbană care reunește peste 100 de organizații și instituții din domeniile cultural, academic, business, al societății civile și al administrației publice.
Obiectivele strategice ale Centrului sunt:
- Dezvoltarea Clujului ca oraș european de referință în domeniul artei și al culturii;
• Facilitarea coeziunii și vitalității comunității locale;
• Contribuția prin cultură la dezvoltarea locală și regională;
• Consolidarea rolului strategic al Centrului;
• Dezvoltarea unui model organizațional actual și sustenabil.
Articol preluat de pe cccluj.ro