Fabricanții locali de mobilă grupați în Clusterul Mobilier Transilvan (CMT) vor participa în acest an mai ales la delegații internaționale restrânse deoarece se așteaptă ca marile evenimente să fie anulate.
“Activitățile Transylvanian Furniture Cluster continuă conform planului, adaptate, desigur, la situația actuală. Echipa de management e obișnuită să lucreze de la distanță, fiindcă avem mai multe birouri și puncte de lucru, inclusiv laboroatoarele de cercetare-dezvoltare-inovare de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare, Salice, Napochim și Taparo.
La ședința de astăzi am luat în considerare că în 2020 vor fi anulate toate evenimentele mari, inclusiv participări în misiuni economice sau târguri și expoziții internaționale.
În schimb, delegațiile internaționale de 2-3 persoane pentru schimburi de experiență sau conturarea de noi relații de afaceri rămân în plan, iar pentru evenimente de tip „Ziua porților deschise” sau „Inovare pentru business” gândim soluții online, la care sperăm că membrii clusterului vor fi deschiși” a comunicat CMT.
Clusterul a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.
Acesta include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel european pentru excelența managementului. CMT este membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.
Articol preluat de pe zcj.ro