• webcube
  • No Comments

Finanţare de 6,5 milioane euro pentru Polul de Competitivitate „Cluster Mobilier Transilvan”

Primul pol de competitivitate (o structură născută prin asocierea mai multor întreprinderi, universităţi şi instituţii publice) din industria mobilei a contracat ieri, 18 martie, finanţare nerambursabilă în valoare de 6,5 milioane euro. 

Concentrat în Regiunea de Nord-Vest a României, Cluster Mobilier Transilvan a primit finanţare pentru un pachet integrat de proiecte propus în anul 2012, pe baza unei strategii de dezvoltare pentru următorii 10 ani. Investiţiile în crearea şi modernizarea unor capacităţi de producţie sunt coordonate de o echipă de management la nivelul structurii şi beneficiază de aportul de vizibilitate al unui proiect „soft”.

Inovarea o constituie cele două proiecte de cercetare-dezvoltate în colaborare cu mediul universitar clujean. Acestea îşi propun să aducă pe piaţă produse şi servicii noi, competitive atât naţional, cât şi internaţional, iar ultima etapă presupune introducerea efectivă în producţie a rezultatelor cercetării.

În România, nu există precedent în implementarea unor proiecte strategice, la nivelul unei astfel de structuri, cu aport concret pe un întreg lanţ de valoare. Ardelenii îşi doresc să demonstreze că viitorul este al deschiderii spre colaborare şi invită toţi factorii interesaţi să li se alăture.

Pachetul Polului de Competitivitate „Cluster Mobilier Transilvan” cuprinde 10 proiecte finanţate prin POSCCE, Operaţiunea 131 – „Dezvoltare a structuilor de sprijin al afacerilor de interes naţional şi internaţional”.

Articol preluat de pe revistacariere.ro

autor: Marilena Ispas

Leave a Reply