Clusterul Mobilier Transilvanian (CMT) va superviza un proiect internațional care să faciliteze producătorilor din Europa Centrală și de Est intrarea pe piețele statelor din afara Uniunii Europene (UE).
Clusterul Mobilier Transilvanian (CMT) va superviza un proiect internațional care să faciliteze producătorilor din Europa Centrală și de Est intrarea pe piețele statelor din afara Uniunii Europene (UE).
Credem că ne dezvoltăm doar dacă învățăm mereu câte ceva nou și căutăm oameni care sunt deschiși spre colaborare, astfel că i-am vizitat recent pe croații care se ocupă de Centrul de Competențe de la Vinkovci. #ClusterMobilierTransilvan a inițiat un proiect similar iar împărtășirea ideilor a adus un plus pentru fiecare. În cadrul delegației din Croația au participat Ciprian Morcan, manager #CMT și Ioan Iancu, vicepreședintele clusterului și fondator Salice Cluj Napoca. Împreună s-au întâlnit cu managerul administrației pădurilor din Vinkovci, președintele Wood Cluster și board-ul companiei Spačva, care produce podele, uși și peleți din lemn. #ClusterMobilierTransilvan #CMT2019 #ServiciiCMT #ImpreunaPentruMobilaDinTransilvania
Posted by Cluster Mobilier Transilvan (Transylvanian Furniture Cluster) on Monday, April 15, 2019
“Ne-am asumat coordonarea unui proiect internațional, prin care dorim să creștem șansele producătorilor locali de mobilă de a-și desfășura activitatea comercială în țări din afara UE. Perioada de evaluare a proiectelor depuse este aprilie – iunie 2019, așa încât vom afla destul de curând dacă am avut succes cu acest proiect”, a anunțat managerului clusterului, Ciprian Morcan.
Experții CMT au depus o cerere de finanțare în cadrul apelului deschis de European Cluster Excellence Programme, alături de șase parteneri: Clusterul Regional al Lemnului Pro Wood (România), Clusterul de Mobilă (Bulgaria), Cultural Innovation Competence Centre Association și Accredited Innovation Cluster (Ungaria), Centrul de Competențe (Croația), Clusterul Industria Lemnului (Slovenia).
Specialiștii clujeni i-au vizitat în această lună pe croații care se ocupă de Centrul de Competențe de la Vinkovci, în vederea unei viitoare colaborări. În cadrul delegației din Croația au participat Ciprian Morcan, managerul CMT, și Ioan Iancu, vicepreședintele clusterului și fondator al societății Salice Cluj Napoca.
Ei s-au întâlnit cu administrația pădurilor din Vinkovci, președintele Wood Cluster și cu board-ul companiei Spacva, care produce podele, uși și peleți din lemn. CMT a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.
Acesta include membri din Regiunea Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj). El deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului. CMT e membru fondator al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord.
Articol preluat de pe zcj.ro